Updates

Benieuwd naar hoe het Hamaland project verloopt? Hieronder vind je al onze blogs die wij gedurende het Hamaland project schrijven of hebben geschreven!

Het draaien is begonnen!

β€˜π·π‘–π‘’ π‘†π‘Žπ‘˜π‘  π‘˜π‘Žπ‘› π‘–π‘˜ π‘§π‘œ π‘‘π‘–π‘β„Žπ‘‘ 𝑏𝑖𝑗 π‘œπ‘›π‘§π‘’ π‘”π‘’π‘π‘œπ‘’π‘€π‘’π‘› 𝑛𝑖𝑒𝑑 π‘Žπ‘™π‘  π‘›π‘Žπ‘π‘’π‘’π‘Ÿ 𝑑𝑒𝑙𝑑𝑒𝑛; π‘Žπ‘™π‘  π‘–π‘˜ π‘§π‘œπ‘’ 𝑧𝑖𝑒𝑛 π‘‘π‘Žπ‘‘ 𝑑𝑖𝑒 π‘šπ‘Žπ‘›, π‘£π‘Žπ‘› 𝑀𝑖𝑒 π‘–π‘˜ π‘Žπ‘™ 𝑛𝑖𝑒𝑑 π‘˜π‘Žπ‘› π‘£π‘’π‘Ÿπ‘‘π‘Ÿπ‘Žπ‘”π‘’π‘› π‘‘π‘Žπ‘‘ β„Žπ‘–π‘— 𝑗𝑒 π‘”π‘’π‘™π‘–π‘—π‘˜π‘’ 𝑖𝑠, π‘šπ‘’π‘’π‘Ÿ π‘šπ‘Žπ‘β„Žπ‘‘ β„Žπ‘’π‘’π‘“π‘‘ π‘‘π‘Žπ‘› 𝑗𝑖𝑗, π‘‘π‘Žπ‘› 𝑀𝑖𝑙 π‘–π‘˜ 𝑛𝑖𝑒𝑑 π‘™π‘Žπ‘›π‘”π‘’π‘Ÿ 𝑙𝑒𝑣𝑒𝑛. π·π‘Žπ‘Žπ‘Ÿπ‘œπ‘š 𝑏𝑖𝑑 π‘–π‘˜ 𝑗𝑒: π‘£π‘œπ‘™π‘” π‘šπ‘–π‘—π‘› π‘Ÿπ‘Žπ‘Žπ‘‘ π‘œπ‘, π‘›π‘’π‘’π‘š π‘šπ‘–π‘—π‘› π‘€π‘œπ‘œπ‘Ÿπ‘‘π‘’π‘› π‘‘π‘’π‘Ÿ… Lees verder “Het draaien is begonnen!”

Het maken van het script

Na maanden van historisch onderzoek is het project aangekomen bij een belangrijk moment. De gevonden informatie moet worden omgevormd naar een duidelijk verhaal wat in de documentaire verteld gaat worden. Als eerste stap zijn we gaan kijken welke informatie we wel en niet willen vertellen. Dit houdt in dat we grote delen gevonden informatie schrappen… Lees verder “Het maken van het script”

Crowdfunding gehaald!

We hebben het gehaald!! Met jullie hulp hebben we de crowdfunding voor de documentaire Hamaland weten te behalen en de documentaire kan nu officieel gemaakt gaan worden. Enorm bedankt voor alle hulp en jullie zullen dit jaar veel updates zien van ons.

De 75% gehaald

We zijn er bijna! Tot onze grote vreugde zagen we de teller plots op 92% staan. Vol enthousiasme belde we elkaar dezelfde ochtend. Dankzij jullie bijdrages is de productie van de documentaire over Hamaland bijna werkelijkheid. De leuke reacties die we terugkrijgen, zorgen ervoor dat wij nog meer ons best willen doen om een educatieve… Lees verder “De 75% gehaald”

De 50% gehaald!

Terwijl wij al diep met onze neus in de boeken duiken zien wij steeds meer donaties op de pagina van Voor de kunst verschijnen. Voor we het door hadden schoten we over de 50% heen. Wat een geweldig nieuws om te ontvangen op een weekenddag. Dit is een grote stap richting de daadwerkelijke documentaire die… Lees verder “De 50% gehaald!”

Crowdfunding online!

Het mooiste aan ons vak is met ons enthousiasme andere mensen weten te bereiken. De crowdfunding staat nog geen 24 uur online en nu al hebben wij 25% behaalt van ons doelbedrag. Dit geeft ons een enorme energie boost om vol van start te gaan in de productie van de documentaire. Elke donatie die binnenkomt,… Lees verder “Crowdfunding online!”

Terugblik stadsmuseum Bergh

Als stichting zijn wij niet de enige die zich bezig houden met het onderwerp Hamaland. In het voorjaar hebben we een bezoekje gebracht aan een tentoonstelling in het stadsmuseum Bergh. Hierin werd het verhaal verteld over Adela van Hamaland, ondersteund met allerlei vondsten uit die tijd. Wellicht het pronkstuk van de tentoonstelling waren de munten… Lees verder “Terugblik stadsmuseum Bergh”

Eindelijk van start!

Zoals bij ieder gooide ook COVID-19 bij ons roet in ons eten. Alles lag klaar, toen de verontrustende berichten Nederland bereikten. Gelukkig kunnen we nu eindelijk van start om het project over Hamaland te verwezenlijken. Pen en papier werden erbij gepakt om het plan op te stellen hoe we aankomende maanden een documentaire over dit,… Lees verder “Eindelijk van start!”

Directe updates ontvangen?

Krijg nieuwe content direct in je mailbox binnen.